Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se spoustou česneku

Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    Na salát:

    • 2 velké bílé cibule
    • 1 balení rukoly a/nebo ledový salát
    • 100 g strouhané uzené mozzarelly

    Na zálivku:

    • 1 hlavička pečeného česneku (viz níže)
    • 250 ml olivového oleje
    • hrst jemně nakrájené šalotky
    • 4 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu

    Na krutony:

    • 30 g másla
    • 2 hrsti pokrájeného staršího chleba
    • 6 stroužků česneku, nasekaných
    • 1 lžička sekaného čerstvého rozmarýnu

Příprava jídla

Nejdřív smíchejte zálivku: vláčné stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozmačkejte je s ostatními ingrediencemi. Teď jsou na řadě krutony. Máslo rozehřejte na pánvi, a až začne pěnit, osmahněte na něm kostky chleba spolu se šalotkou, česnekovou zálivkou, sekaným česnekem a rozmarýnem.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílou cibuli oloupejte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na plech. Vložte asi na deset minut do předehřáté trouby.

Rukolu a/nebo natrhaný ledový salát rozdělte na talíře nebo do misek. Posypte sýrem a kolečky cibulky, přidejte krutony a zakápněte máslovou směsí z pánve.

PEČENÝ ČESNEK
Celé hlavičky rozkrojte napříč, ale neloupejte. Lehce je potřete olejem a pečte na plechu, zabalené v alobalu nebo v pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny začne česnek zlátnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Březnové menu s česnekem

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Luxusní španělská česnečka

Císařské řízky s aïoli

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Česnekový chléb s parmazánem

REKLAMA

Přidat komentář