Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se spoustou česneku

Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    Na salát:

    • 2 velké bílé cibule
    • 1 balení rukoly a/nebo ledový salát
    • 100 g strouhané uzené mozzarelly

    Na zálivku:

    • 1 hlavička pečeného česneku (viz níže)
    • 250 ml olivového oleje
    • hrst jemně nakrájené šalotky
    • 4 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu

    Na krutony:

    • 30 g másla
    • 2 hrsti pokrájeného staršího chleba
    • 6 stroužků česneku, nasekaných
    • 1 lžička sekaného čerstvého rozmarýnu

Příprava jídla

Nejdřív smíchejte zálivku: vláčné stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozmačkejte je s ostatními ingrediencemi. Teď jsou na řadě krutony. Máslo rozehřejte na pánvi, a až začne pěnit, osmahněte na něm kostky chleba spolu se šalotkou, česnekovou zálivkou, sekaným česnekem a rozmarýnem.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílou cibuli oloupejte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na plech. Vložte asi na deset minut do předehřáté trouby.

Rukolu a/nebo natrhaný ledový salát rozdělte na talíře nebo do misek. Posypte sýrem a kolečky cibulky, přidejte krutony a zakápněte máslovou směsí z pánve.

PEČENÝ ČESNEK
Celé hlavičky rozkrojte napříč, ale neloupejte. Lehce je potřete olejem a pečte na plechu, zabalené v alobalu nebo v pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny začne česnek zlátnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Březnové menu s česnekem

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Luxusní španělská česnečka

Císařské řízky s aïoli

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Česnekový chléb s parmazánem

REKLAMA

Přidat komentář