Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí nudlovka

Nudlová polévka jako od babičky není žádná věda, chce to jen trochu času a trpělivosti. Přejeme příjemnou relaxaci!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočívání
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Česká

Ingredience

    • 130–175 g hrubé mouky
    • 1 velké vejce, prošlehané s 30 ml vody
    • 1,3 l kuřecího vývaru, nejlépe domácího
    • polévková zelenina (mrkev, celer, petržel, hrášek), podle chuti
    • 200–250 g vařeného kuřecího masa
    • sůl a pepř, petrželka a pažitka k podávání

Příprava jídla

Na vál nasypte většinu mouky a utvořte v ní důlek, do něj vlijte vejce a zpracujte na tužší hebké těsto. Je-li třeba, přidejte mouku nebo asi lžíci vody. Těsto rozdělte na 2–3 části a nechte chvilku zakryté odpočinout. Pak ho na jemně pomoučněném válu rozválejte na tenké placky a nechte 30–45 minut zavadnout na čisté utěrce – na stole nebo přes opěradlo židle. Občas obraťte. Těsto by mělo zůstat vláčné.

Placky rozkrájejte na pruhy široké 4 cm, naklaďte je na sebe a krájejte na nudličky. Rozhoďte je po válu a nechte chvilku zaschnout. Vařte ve slané vodě doměkka, tak 3 minuty.

Do vroucího vývaru vsypte zeleninu nakrájenou na kostičky a povařte 5–10 minut, doměkka. Po chvilce přihoďte maso a hrášek, aby se prohřály. Vsypte scezené vařené nudle. Podle potřeby dochuťte; podávejte posypané sekanými bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hovězím

Nejlepší kuřecí vývar

Krémová kuřecí polévka

Kuřecí polévka po čínsku

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

REKLAMA

Přidat komentář