
Krémová kuřecí polévka
Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!
Vydání: 2008/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 40 g másla
- 1 malá cibule, pokrájená a opečená na 40 g másla
- 1 velká mrkev + 300 g brambor, nakrájené na kusy
- 1 velký pórek, očištěný a nakrájený na tenká kolečka
- 1 vrchovatá lžíce čerstvých lístků tymiánu + nějaký navíc
- 50 g hladké mouky
- 1,3 l horkého kuřecího vývaru
- 200–250 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na kusy
- 1/8 až ¼ lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
- sůl a pepř, křupavý chléb, k podávání
Příprava jídla
K cibuli vmíchejte mrkev a brambory. Po 4 minutách vsypte pórek a tymián, pokračujte 3 minuty. Zbývající máslo zpěňte, vsypte mouku a míchejte 3–4 minuty. Pak po 150ml dávkách vešlehávejte vývar. Vlijte k zelenině a 8–10 minut povařte.
Vmíchejte kuře a muškátový oříšek, sůl a pepř. Prohřejte. Jezte horké s pepřem, lístky tymiánu a chlebem.
Přidat komentář