Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová kuřecí polévka

Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 40 g másla
    • 1 malá cibule, pokrájená a opečená na 40 g másla
    • 1 velká mrkev + 300 g brambor, nakrájené na kusy
    • 1 velký pórek, očištěný a nakrájený na tenká kolečka
    • 1 vrchovatá lžíce čerstvých lístků tymiánu + nějaký navíc
    • 50 g hladké mouky
    • 1,3 l horkého kuřecího vývaru
    • 200–250 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na kusy
    • 1/8 až ¼ lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • sůl a pepř, křupavý chléb, k podávání

Příprava jídla

K cibuli vmíchejte mrkev a brambory. Po 4 minutách vsypte pórek a tymián, pokračujte 3 minuty. Zbývající máslo zpěňte, vsypte mouku a míchejte 3–4 minuty. Pak po 150ml dávkách vešlehávejte vývar. Vlijte k zelenině a 8–10 minut povařte.

Vmíchejte kuře a muškátový oříšek, sůl a pepř. Prohřejte. Jezte horké s pepřem, lístky tymiánu a chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hroznovým vínem

Menu s hroznovým vínem

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Hráškový krém

Nejlepší kuřecí vývar

Domácí nudlovka

Kuřecí polévka po čínsku

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

REKLAMA

Přidat komentář