Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová kuřecí polévka

Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 40 g másla
    • 1 malá cibule, pokrájená a opečená na 40 g másla
    • 1 velká mrkev + 300 g brambor, nakrájené na kusy
    • 1 velký pórek, očištěný a nakrájený na tenká kolečka
    • 1 vrchovatá lžíce čerstvých lístků tymiánu + nějaký navíc
    • 50 g hladké mouky
    • 1,3 l horkého kuřecího vývaru
    • 200–250 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na kusy
    • 1/8 až ¼ lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • sůl a pepř, křupavý chléb, k podávání

Příprava jídla

K cibuli vmíchejte mrkev a brambory. Po 4 minutách vsypte pórek a tymián, pokračujte 3 minuty. Zbývající máslo zpěňte, vsypte mouku a míchejte 3–4 minuty. Pak po 150ml dávkách vešlehávejte vývar. Vlijte k zelenině a 8–10 minut povařte.

Vmíchejte kuře a muškátový oříšek, sůl a pepř. Prohřejte. Jezte horké s pepřem, lístky tymiánu a chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hroznovým vínem

Menu s hroznovým vínem

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Hráškový krém

Nejlepší kuřecí vývar

Domácí nudlovka

Kuřecí polévka po čínsku

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

REKLAMA

Přidat komentář