Králík na smetaně

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Králík na smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do hodiny

Suroviny

králičí maso 4 ks
olej
cibule 1 ks
česnek 2
mrkev 3 ks
celer
kousek
nové koření 4 kulička
bobkový list 3 ks
vývar 500 ml
hnědý cukr 1 špetka
zakysaná smetana 2 bal
instantní krupicová kaše lze nahradit hladkou moukou
sůl
Na oleji orestujeme králičí stehna, spolu s výpekem dáme do pekáčku, přidáme cibuli a dva stroužky česneku a upečeme. Orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, podlijeme masovým vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme pod pokličkou doměkka. Zeleninu bez koření propasírujeme nebo rozmixujeme. Ke konci vaření přidáme kysanou smetanu, znovu přivedeme k varu, zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo moukou a dochutíme špetkou hnědého cukru a solí. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Autor: romanav

Obchod Apetit