
Sladký pohankový salát
Dopřejte si zdravé mlsání, svačinu nebo snídani v kvalitě bio!
Vydání: 2008/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300 g uvařených pohankových krup v biokvalitě
- 2–3 biojablka i se slupkou, nastrouhaná
- 2 mrkve, nastrouhané
- 50 g rozinek, propláchnutých
- hrst opražených mandlí nebo slunečnicového semínka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce medu nebo rýžového sirupu
- špetka skořice nebo vanilky (nemusí být)
Příprava jídla
Pohanku uvařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody (řiďte se i návodem na obalu) a nechte vychladnout. Přimíchejte jablka, mrkev, rozinky i mandle a dochuťte medem a citronem. Poprašte skořicí či vanilkou, chcete-li.
NĚCO NAVÍC: Pohankové kroupy využijete jako přílohu, do polévek a nákypů. Z lámaných krupek se vaří starodávná kaše s medem, ale můžete je přidat i do pomazánek nebo knedlíků. Z krupičky stvoříte rovněž kaši, ale i lívance, halušky, pudinky a moučníky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka Misíková
8. Leden 2016 09:39