Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladký pohankový salát

Dopřejte si zdravé mlsání, svačinu nebo snídani v kvalitě bio!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát Česká

Ingredience

    • 300 g uvařených pohankových krup v biokvalitě
    • 2–3 biojablka i se slupkou, nastrouhaná
    • 2 mrkve, nastrouhané
    • 50 g rozinek, propláchnutých
    • hrst opražených mandlí nebo slunečnicového semínka
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžíce medu nebo rýžového sirupu
    • špetka skořice nebo vanilky (nemusí být)

Příprava jídla

Pohanku uvařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody (řiďte se i návodem na obalu) a nechte vychladnout. Přimíchejte jablka, mrkev, rozinky i mandle a dochuťte medem a citronem. Poprašte skořicí či vanilkou, chcete-li.

NĚCO NAVÍC: Pohankové kroupy využijete jako přílohu, do polévek a nákypů. Z lámaných krupek se vaří starodávná kaše s medem, ale můžete je přidat i do pomazánek nebo knedlíků. Z krupičky stvoříte rovněž kaši, ale i lívance, halušky, pudinky a moučníky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohanková pomazánka

Zeleninové rizoto

Placičky z pohankové lámanky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Inspirace na ideální zimní snídani!!

Přidat komentář