Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský kohout na víně

Abyste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření takové víno, jaké byste s chutí pili.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Kuře Francouzská

Ingredience

    • kuře o hmotnosti kolem 1,6 kg
    • sůl a mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 10 drobných cibulek, oloupaných + 1 cibulka, jemně nasekaná
    • 10 malých pevných žampionů, omytých nebo oloupaných
    • 150 g anglické slaniny, jemně nasekané
    • 2 lžíce brandy
    • 3 lžičky hladké mouky
    • 250 ml kuřecího vývaru
    • 250 ml červeného vína
    • 2 bobkové listy
    • 2 snítky tymiánu

Příprava jídla

Kuře opláchněte a svažte mu nožičky. Osolte, opepřete. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a kuře na něm ze všech stran opečte. Vyjměte a nechte stranou.

Do kastrolu vsypte cibulky vcelku a houby. Na středním plameni smažte pět minut dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Vsypte pokrájenou cibuli a slaninu, osmahněte dozlatova, zalijte brandy a odškrábněte přípečky. Poprašte moukou, minutu zasmahněte, zalijte vývarem i vínem a důkladně promíchejte. Vraťte kuře, celé cibulky a houby, přidejte bobkový list a ty­mián. Přikryjte a na mírném plameni hodinu duste.

Hotové kuře nechte chvíli odpočívat a pak podávejte naporcované a obložené cibulkami i houbami. Jako příloha poslouží čerstvá bageta, kterou vytřete každou kapku voňavé šťávy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Zajíc načerno

Špagety s masovými kuličkami

Řecké předkrmy

Svíčková ze zvěřiny

REKLAMA

Přidat komentář