
Libanonská pizza
Vtipná zkratka, která bude bavit nejen vaše děti!
Vydání: 2008/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 libanonské chleby
- 240 ml rajčatového pyré
- 200 g nastrouhaného čedaru
- 2 červené papriky
- 2 balíčky kvalitní vepřové šunky, nakrájené na trojúhelníčky
- 1 konzerva černých oliv
- olivový olej na potření
Příprava jídla
Libanonské chleby položte na pečicí papír tak, aby měl každý chléb svůj arch. Rozprostřete na ně rajčatové pyré a posypte sýrem. Papriky omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a pomocí malých vykrajovátek ve tvaru hvězdy z nich vyrobte hvězdičky. Ty pak naaranžujte na pizzy, pokryjte šunkou a dozdobte olivami.
I s pečicím papírem zabalte do potravinářské fólie, případně vložte ještě do plastové krabičky a zmrazte až na dva měsíce.
JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 220 °C. Pizzy dejte na plech, okraje potřete olivovým olejem. Pečte asi deset minut, aby byla pizza zlatavá a křupavá.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
5. Březen 2009 17:18