Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ranní fazole s chorizem

Báječně syté, hřejivé a pikantní jídlo nejen pro dřevorubce a lyžaře

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 2 klobásky chorizo, nakrájené na kolečka
    • 400g konzerva bílých fazolek, scezených a osušených
    • 400 g nakládaného hrášku, scezeného a okapaného
    • 400g konzerva loupaných rajčat, nasekaných
    • 1 malá chilli paprička, nasekaná nadrobno
    • 1 lžíce kaparů, scezených, osušených a nasekaných
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • mořská sůl a čerstvý černý pepř
    • hrst čerstvé nasekané bazalky na zdobení

Příprava jídla

Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olivový olej. Vhoďte na něj cibuli i česnek a restujte zhruba pět minut, dokud oboje nezměkne. Vsypte kolečka choriza a opékejte ještě pět až šest minut. Pak přidejte fazole, hrášek, rajčata, chilli papričku, kapary, balzamikový ocet, osolte, opepřete a pět minut prohřívejte. Servírujte posypané bazalkou.

NĚCO NAVÍC: Fazole s chorizem jsou obrovskou bílkovinovou bombou, zbytek dne proto raději odlehčete salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře pečené na chorizu a citronech

Ztracená vejce s chorizem a špenátem

Restovaný pastinák s chorizem

Široké nudle s chorizem a fetou

REKLAMA

Přidat komentář