Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Restovaný pastinák s chorizem

Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý pokrm zpečetí!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 200g pastinák, oškrábaný a rozčtvrcený
    • 1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na klínky
    • 4 klobásky chorizo
    • 4 stroužky česneku
    • 60 ml rostlinného oleje
    • mořská sůl a čerstvý černý pepř
    • 200 g rukoly

    Na dresink:

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce vinného octa
    • 1 lžička cukru
    • 60 ml olivového oleje

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.

Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.

Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře pečené na chorizu a citronech

Ztracená vejce s chorizem a špenátem

Ranní fazole s chorizem

Široké nudle s chorizem a fetou

REKLAMA

Přidat komentář