Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní sýrové gnocchi

Italské ricottové nočky jsou jemné a nadýchané, skvělé jsou třeba s dobromyslovým máslem.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 500 g sýra ricotta
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 2 vejce, lehce prošlehaná
    • 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu
    • sůl, nejlépe mořská, a drcený černý pepř

Příprava jídla

Všechny přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přelijte dobromyslovým máslem a promíchejte, aby se jím pěkně obalily.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Dobromyslové máslo

Smetanovo-houbové gnocchi

Gnocchi s pršutem a se špenátem

Zapékané gnocchi

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

Přidat komentář