
Kořeněná pečená jablka
Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo tvarohem, smíchanými s trochou medu.
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Ingredience
- 4 středně velká jablka, každé o váze přibližně 200 g
- 4 lžíce medu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče
- 250 g zmrazených čí konzervovaných scezených ostružin (stejně dobré to bude s brusinkami)
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.
2. Jablka postavte do mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.
3. Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
2. Jablka postavte do mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.
3. Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
14. Září 2007 17:34