Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná pečená jablka

Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo tvarohem, smíchanými s trochou medu.
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 4 středně velká jablka, každé o váze přibližně 200 g
    • 4 lžíce medu
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče
    • 250 g zmrazených čí konzervovaných scezených ostružin (stejně dobré to bude s brusinkami)

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.

2. Jablka postavte do  mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.

3.
Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.81

Přidat komentář