Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřová krkovice na olivách

Popis receptu: 
Tento recept som si vymyslela, keď som mala takmer prázdnu chladničku a obchod je tak ďaleko. Stačí málo ingrediencií a dá sa vykúzliť skvelé jedlo. Dôležité sú čierne olivy, nie sú také slané ako zelené. Sú také mäsitejšie. Kľudne sa môže dochutiť curry alebo korenim Buffalo wings. Mäso tak chytí inú chuť.
Autor: Aneta Matulová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 plátky vepřové krkovice hrst černých oliv bazalka česnek olej hladká mouka lístky čerstvé bazalky na ozdobu cherry rajčátka na ozdobu

Příprava jídla

Osolíme, okoreníme a prelisovaným cesnakom potrieme krkovičku. Na rozpálenom oleji ju restujeme aby sa nám zatiahla, kým nemá zlatú farbu. Vytiahneme ju z panvice. Do výpeku vložíme nakrájané čierne olivy. Vložíme späť krkovičku podlejeme troškou vody a necháme dusiť. Keď sa nám zdá hotová opäť krkovičku vytiahneme z panvice. Výpek zahustíme hladkou múkou, ak je výpeku málo prilejeme troška vody. Vložíme krkovičku späť a počkáme čo sa múka prevarí. Pridáme bazalku. Vznikla nám hustá šťava na poliatie mäsa. Servírujeme s pečenými alebo varenými zemiakmi. Ozdobíme bazalkou a cherry paradajkami.
REKLAMA

Přidat komentář