
Krémová lososovo-bramborová polévka
Dvojnásob rafinovaná polévka – uvařená za pětadvacet minut a dobrá jako z vybraného restaurantu.
Vydání: 2008/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velký pórek, nakrájený na kolečka
- 7 středně velkých brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostky
- 1 l kuřecího vývaru
- 750 ml mléka
- 1½ lžíce najemno nasekaného kopru
- 3 lžíce citronové šťávy
- 150 g uzeného lososa, nakrájeného na kousky
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Příprava jídla
V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte pórek a opečte ho doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte brambory a vývar, zakryjte a vařte osm minut, až budou brambory měkké. Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přidejte mléko, kopr, citronovou šťávu a prohřejte. Vmíchejte lososa, sůl, pepř a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
6. Březen 2009 22:05
Alexandra Janoš...
7. Březen 2009 08:14