Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová lososovo-bramborová polévka

Dvojnásob rafinovaná polévka – uvařená za pětadvacet minut a dobrá jako z vybraného restaurantu.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání a vaření: 15 minut
P
Polévka Britská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 středně velký pórek, nakrájený na kolečka
    • 7 středně velkých brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostky
    • 1 l kuřecího vývaru
    • 750 ml mléka
    • 1½ lžíce najemno nasekaného kopru
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • 150 g uzeného lososa, nakrájeného na kousky
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte pórek a opečte ho doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte brambory a vývar, zakryjte a vařte osm minut, až budou brambory měkké. Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přidejte mléko, kopr, citronovou šťávu a prohřejte. Vmíchejte lososa, sůl, pepř a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Hráškový krém

Rychlá rajčatová polévka

Krémová květáková polévka s kuřetem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Brokolicová polévka s nivou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008
Obrazek uzivatele
Tuto polévku jjsme si doma oblíbili okamžitě po prvním vyzkoučení receptu.Rychlá, jemná, luxusní :-)

Přidat komentář