Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicová polévka s nivou

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
41 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání a vaření: 10 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 3 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 1 lžíce sušeného tymiánu
    • 500 g mražené brokolice
    • 650 ml zeleninového vývaru z kostky (nejlépe bio)
    • 100 g nivy, rozdrobené na kousky
    • ½ chilli papričky, zbavené semínek a nasekané (nemusí být)
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni. Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlá rajčatová polévka

Krémová lososovo-bramborová polévka

Krémová květáková polévka s kuřetem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008
Obrazek uzivatele
Méně tymiánu je rozhodně lepší
Obrazek uzivatele
Dobrý den, množství koření vždy záleží na chuťových preferencích každého kuchaře. Pokud se Vám zdál tymián v receptu příliš výrazný, samozřejmě ho můžete dát méně, případně úplně vynechat. :-)

Přidat komentář