
Nepečená roláda z esíček
Jeden den připravíte, a druhý už jen vyndáte z lednice a podáváte. Roláda, kterou zvládne opravdu každý!
Vydání: 2008/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 2 krabice esíček
- 120 g rozehřátého másla
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíce silné překapávané kávy
- 100 g moučkového cukru + cukr k poprášení pracovní plochy
- 125 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 sáček vanilinového cukru
Na těsto:
Na krém:
Příprava jídla
Sušenky pomelte v masovém strojku nebo rozmixujte. Vmíchejte máslo, kakao, rum, kávu a cukr a vypracujte těsto. Na cukrem poprášené ploše nebo fólii rozválejte na plát.
Teď připravte náplň: změklé máslo utřete s cukrem a žloutkem, dochuťte vanilinovým cukrem. Náplní potřete těsto, opatrně stočte do rolády a do druhého dne nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním krájejte na řezy.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
6. Březen 2009 15:34
Adela Pastyrikova
13. Říjen 2009 23:19
Ingrid Labudíková
2. Prosinec 2009 11:29