Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečená roláda z esíček

Jeden den připravíte, a druhý už jen vyndáte z lednice a podáváte. Roláda, kterou zvládne opravdu každý!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení do druhého dne
P
Dort Česká

Ingredience

    Na těsto:

    • 2 krabice esíček
    • 120 g rozehřátého másla
    • 2 lžíce kakaa
    • 2 lžíce rumu
    • 1 lžíce silné překapávané kávy
    • 100 g moučkového cukru + cukr k poprášení pracovní plochy

    Na krém:

    • 125 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 1 žloutek
    • 1 sáček vanilinového cukru

Příprava jídla

Sušenky pomelte v masovém strojku nebo rozmixujte. ­Vmíchejte máslo, kakao, rum, kávu a cukr a vypracujte těsto. Na cukrem poprášené ploše nebo fólii rozválejte na plát.

Teď připravte náplň: změklé máslo utřete s cukrem a žloutkem, dochuťte vanilinovým cukrem. Náplní potřete těsto, opatrně stočte do rolády a do druhého dne nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním krájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Roláda s moka krémem

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Makový závin

Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008
Obrazek uzivatele
nevim, kde se stala chyba, ale testo se rozpadalo a o nejakem rolovani nemohla byt ani rec..takze jsem pulku testa namackala do formy a potrela kremem a opatrne namackala zbytek testa navrch..uvidime jak bude chutnat.
Obrazek uzivatele
Náplň z jen z vyšlehaného másla je nic moc (mě moc nechutná) lepší by bylo máslo+salko.

Přidat komentář