Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Parmazánové sušenky

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: cca 35 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 140 g hladké mouky
    • 120 g másla, změklého
    • 2 žloutky
    • 60 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.

2. Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)

Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sušenky jsou výborné, jemné a s výraznou chutí...
Obrazek uzivatele
Mne prišli tieto sušienky dosť masné i keď som ich poprekladala savým papierom.. Chuť bola hodne zaujímava, no na mňa dosť masné, no viacerým ľuďom chutili a nevadilo im to ;-))
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.52
Obrazek uzivatele
Ačkoli jsem suroviny odvážila přesně dle receptu, těsto se hodně lepilo.
Obrazek uzivatele
Sušenky se sice zdají být poměrně mastné, ale našla jsem fígl, jak na ně - stačí odolat a nechat je aspoň den po upečení odležet. Říkám tomu, že nechávám "dozrát sýr" obsažený v těstu. Vážně to funguje. Před pečením je vždy posypu solí - jsou pak doopravdy vynikající. Pokud se těsto lepí (což se díky parmazánu může stát), pomáhá těsto více podsypat moukou. U nás se tyto sušenky zažily jako Parmazánová srdíčka. Nedám na ně dopustit!

Přidat komentář