
Parmazánové sušenky
Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: cca 35 sušenek
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.
2. Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)
Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.
2. Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)
Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka (neověřeno)
21. Srpen 2006 22:12
Janka* (neověřeno)
14. Březen 2007 17:59
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:07
Eva Kosová
29. Listopad 2008 11:52
Eva Pasková
9. Duben 2010 14:38