Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové martini

Místo nápoje drsných agentů zkuste náš sametový ‚čokokoktejl‘.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Nápoj Britská

Ingredience

    • 200 ml ginu nebo vodky
    • 50 g tmavé čokolády se 70% obsahem kakaové hmoty
    • 100 ml kvalitního čokoládového likéru

    K podávání:

    • drcený led
    • nastrouhaná citronová kůra

     

Příprava jídla

1 Alkohol odměřte do džbánku (bude se z něj lépe nalévat). Čokoládu nalámejte do misky, nejlépe kovové, a tu postavte nad kastrůlek s mírně vroucí vodou; dno misky se nesmí dotýkat vody. Nechte rozehřát. V příslušné nádobě to můžete provést i v mikrovlnce, asi dvě minuty při 75% výkonu.

2 Za stálého šlehání vlijte čokoládu metlou do džbánku s alkoholem a míchejte, až bude směs zcela hladká. Vešlehejte likér. Na každý koktejl protřepejte (nemíchejte!) 100 ml čokoládové směsi s ledem a přes barmanský cedníček vlijte do sklenky na martini. Ozdobte hoblinkou citronové kůry.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář