Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Italská čočková polévka /recept Magdikp/

Popis receptu: 
Recept Magdikp, čočková polévka bez smotany.
Autor: Roman Guniš
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    ;3 lžíce másla 3 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná cibule 50g jemně nakrájené slaniny 1 nastrouhaná mrkev 1 plechovka konzervovaných rajčat 220g čočky 600 ml hovězího vývaru sůl a pepř 3 lžíce strouhaného parmazánu Jak dlouho? Doba přípravy: do hodiny Počet porcí: 4

Příprava jídla

Příprava jídla 1. V hrnci na polévku rozehřejte dvě lžíce másla a olivový olej, přidejte cibuli i slaninu a osmahněte do zlatova. Přihoďte nastrouhanou mrkev a celer a na vyšším plameni smažte dvě až tři minuty. Přilijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba čtvrt hodiny vařte. 2. Mezitím propláchněte ve studené vodě čočku a sceďte ji. Vložte ji do hrnce, důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi a zalijte vývarem. Polévku osolte, opepřete a za občasného míchání vařte, dokud čočka nezměkna. (trvá to přibližně půl hodiny) 3. Těsně před koncem přidejte do hrnce zbývající lžíci másla a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Podle potřeby dosolte a připepřete. Podávejte teplé.
REKLAMA

Přidat komentář