Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Italská čočková polévka /recept Magdikp/

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Italská čočková polévka /recept Magdikp/

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do hodiny

Suroviny

máslo 3 PL
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nasekaná
slanina 50 g
jemně nasekané
mrkev 1 ks
nastrouhaná
rajčata 1 bal
konzervovaná
čočka 220 g
vývar hovězí 600 ml
sůl
pepř
parmazán 3 PL
strouhaný
Příprava jídla 1. V hrnci na polévku rozehřejte dvě lžíce másla a olivový olej, přidejte cibuli i slaninu a osmahněte do zlatova. Přihoďte nastrouhanou mrkev a celer a na vyšším plameni smažte dvě až tři minuty. Přilijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba čtvrt hodiny vařte. 2. Mezitím propláchněte ve studené vodě čočku a sceďte ji. Vložte ji do hrnce, důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi a zalijte vývarem. Polévku osolte, opepřete a za občasného míchání vařte, dokud čočka nezměkna. (trvá to přibližně půl hodiny) 3. Těsně před koncem přidejte do hrnce zbývající lžíci másla a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Podle potřeby dosolte a připepřete. Podávejte teplé.
Autor: kveta1

Obchod Apetit