
Karotkové sušenky
Mlsejte zdravě! Mrkvové sušenky jsou samy o sobě sice sladké, ale ne přeslazené.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Ingredience
- 250 g karotky, očištěné a nastrouhané najemno
- 200 g změklého másla
- 50 g krupicového cukru
- 400 g polohrubé mouky + na posypání pracovní plochy
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Příprava jídla
1 Důkladně promíchejte karotku, máslo, krupicový cukr, mouku a prášek do pečiva, podle potřeby přidejte jogurt a vypracujte vláčné těsto. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.
2 Na pomoučněném válu vyválejte plát silný asi 5 mm. Vykrájejte malá kolečka, klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
NĚCO NAVÍC
Kolečka můžete slepovat po dvou rybízovou nebo jinou výraznou marmeládou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Nikola Dlabajová
18. Listopad 2009 14:20
anna labiková
17. Červen 2010 21:34