Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavé oříšky

Tak tomuhle říkám čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma zavoní jako v ráji…

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • 300 g různých druhů oříšků (lískové, kešu, vlašské…) a mandlí
    • 1 lžíci sušeného tymiánu
    • 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
    • 2 lžičky soli, nejlépe mořské
    • 1 lžíci cukru
    • 1 lžíci sezamového nebo olivového oleje

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle. Zasypte
je směsí koření a cukru a promí­chejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)

2. Vyndejte, vysypte na misku a jezte!
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.62
Obrazek uzivatele
Oříšky jsou výtečné, používám olivový olej, do kterého si předem přes noc dám rozvonět citronovou kůru. Je to skvělý doplněk k čaji/svařáku i vínu.

Přidat komentář