
Voňavé oříšky
Tak tomuhle říkám čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma zavoní jako v ráji…
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g různých druhů oříšků (lískové, kešu, vlašské…) a mandlí
- 1 lžíci sušeného tymiánu
- 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
- 2 lžičky soli, nejlépe mořské
- 1 lžíci cukru
- 1 lžíci sezamového nebo olivového oleje
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle. Zasypte
je směsí koření a cukru a promíchejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)
2. Vyndejte, vysypte na misku a jezte!
je směsí koření a cukru a promíchejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)
2. Vyndejte, vysypte na misku a jezte!
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:13
Lucie Dvorská
12. Prosinec 2014 13:21