Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečená řepa s balkánem*

Popis receptu: 
Vynikající, nešiď ten horký olej + výborné jsou k tomu i pečené mrkvičky s chili
Autor: Helena Stupková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    červená řepa - menší bulvy, neoloupané, mohou být i s lístky, 2 čl římského kmínu, 2 pl olivového oleje, balkánský sýr, chilli koření, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložíme do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujeme. V pánvi rozehřejeme olej, a až se rozpálí, přelieme jím řepu. Osolit, opepřit a péct asi půl hodiny. Mezi řepu pak rozložíme balkán, posypeme chilli a pečeme ještě dvacet minut. Případně vmícháme posekané lístky řepy

Přidat komentář