Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečný závin

Popis receptu: 

Prostě klasika

Autor: Eva Klementová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    40 dkg hladké mouky, 1/2 kostky másla, 2 žloutky, špetka soli, lžička octa, 1/8 l vody, jablka dětské piškoty, skořice, cukr, vlašské ořechy, rozinky, jedno rozšlehané vajíčko na potření, rozpuštěné máslo na potření

Příprava jídla

Na vál nasypeme mouku, uprostřed hromádky uděláme prohlubeň a do ní dáme nakrájené máslo a ostatní ingredience promícháme s moukou a rukama vypracujeme do hladka, je dobré těstou "vytlouct" to zmamená, že s mím z výšky prudce boucháme o vál, lépe se tak spojí tuk a moukou a vytěsní se bublinky. Těsto přikryjeme a necháme hodinu odpočinout. Vyválíme plát velmi tenkého těsta, 3/4 plochy bez okrajů posypeme rozdrcenými piškoty, ne příliš silnou vrstvou nahrubo nastrouhaných jablek, cukrem, skoricí, rozinkami a ořechy (podle chuti) okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zarolujeme tak abychom měli minimálně 3 překlady. Celý potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na 180°C asi 30 až 35min. Rozpis je na 3 až 4 nohavice podle toho jak tenké těsto vyválíme.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nejlepší těsto na závin

Přidat komentář