Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pomerančový chlebíček

Popis receptu: 
Svěží dobrůtka.
Autor: Markéta Hurtová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    NA 1 FORMU: 4 vejce 1 kostka másla 1 hrnek pískového cukru 1 vanilkový cukr 1apůl hrnku hrubé mouky špetka soli půl hrnku solamylu 1 prášek do pečiva 2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí 1 pomeranč (bio:-)) 2 lžíce rumu olej na vymazání formy strouhanka na vysypání formy POLEVA: 2 lžíce pomerančové šťávy 4 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180°C. Vejce rozklepněte, žloutky oddělte od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo utřete do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Přimíchejte mouku smíchanou se špetkou soli, solamylem a práškem do pečiva. Do hladké hmoty vmíchejte mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru, na drobno nakrájenou pomerančovou dužinu a rum. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. 2. Těsto vlijte do tukem vymazané, struhankou vysypané formy a pečte ve vyhřáté trobě asi 50 minut. 3.POLEVA Pomerančovou šťávu utřete s cukrem, až vznikne hustá poleva. Vychladlý chlebíček jí rovnoměrně polijte. TIP: Pomeranč vyměňte za jiný citrusový plod...
REKLAMA

Přidat komentář