Jsou dezerty, kterých není nikdy dost! Tato pochoutka k nim bezpochyby patří.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C.
Máslo a cukr dejte do mísy a elektrickým ručním šlehačem utřete na krémovou a lehce nadýchanou směs.
Pak postupně přidejte obě vejce a dobře našlehejte.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte ji k máslovo-vaječnému krému. Promíchejte, přidejte mléko, pomerančovou kůru i šťávu a likér.
Formu na chlebíček o velikosti 18 × 8 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Do formy vlijte těsto a pečte 55 minut tak, aby zapíchnutá špejle zůstala po vytažení čistá. Vyklopte na mřížku.
Na polevu v menší míse smíchejte cukr a pomerančovou šťávu a třete úplně dohladka.
Hotovou polevu (měla by mít tužší konzistenci) rozetřete po povrchu chlebíčku a ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.