
Uživatelský
recept
recept
Pomerančový chlebíček
Popis receptu:
Svěží dobrůtka.
Autor: Markéta Hurtová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
NA 1 FORMU:
4 vejce
1 kostka másla
1 hrnek pískového cukru
1 vanilkový cukr
1apůl hrnku hrubé mouky
špetka soli
půl hrnku solamylu
1 prášek do pečiva
2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí
1 pomeranč (bio:-))
2 lžíce rumu
olej na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
POLEVA:
2 lžíce pomerančové šťávy
4 lžíce moučkového cukru
Příprava jídla
1.
Troubu předehřejte na 180°C.
Vejce rozklepněte, žloutky oddělte od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo utřete do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Přimíchejte mouku smíchanou se špetkou soli, solamylem a práškem do pečiva. Do hladké hmoty vmíchejte mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru, na drobno nakrájenou pomerančovou dužinu a rum. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků.
2.
Těsto vlijte do tukem vymazané, struhankou vysypané formy a pečte ve vyhřáté trobě asi 50 minut.
3.POLEVA
Pomerančovou šťávu utřete s cukrem, až vznikne hustá poleva. Vychladlý chlebíček jí rovnoměrně polijte.
TIP: Pomeranč vyměňte za jiný citrusový plod...
Přidat komentář