Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Halušky s tempehem a celerovým "špekem"
Halušky s tempehem a celerovým "špekem"


> 60 min
0,0 (0x)

Do mísy si nasypeme oba druhy mouky, osolíme, přidáme vejce a spolu s vodou umícháme husté těsto, které protlačujeme přes síto na halušky do hrnce s vroucí vodou. Vaříme 3-4 minuty, dokud nevyplavou napovrch. Po uvaření je vložíme do mísy a omastíme máslem, aby se neslepily... Zelí nalijeme i s nálevem do hrnce, přisypeme kmín, sůl a cukr dle chuti a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme najemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně zahustí. Tempeh, cibuli, a celer nakrájíme na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Halušky podáváme se zelím, posypané celerovým " špekem". Myslím, že překvapí i zaryté masožravce...:-)


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu