Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Halušky s tempehem a celerovým "špekem"

Popis receptu: 
Výborné jídlo nejen pro vegetariány, ale i pro ty, co si jen občas chtějí dát něco opravdu zdravého...
Autor: Lucie Ossendorfová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    hrnek celozrnné mouky, půl hrnku hrubé mouky, 1 vejce, sůl, sklenice červeného sterilovaného zelí, 1 brambora, kmín, cukr, 1 balení uzeného tempehu, čtvrtka většího celeru, 1 větší cibule, máslo

Příprava jídla

Do mísy si nasypeme oba druhy mouky, osolíme, přidáme vejce a spolu s vodou umícháme husté těsto, které protlačujeme přes síto na halušky do hrnce s vroucí vodou. Vaříme 3-4 minuty, dokud nevyplavou napovrch. Po uvaření je vložíme do mísy a omastíme máslem, aby se neslepily... Zelí nalijeme i s nálevem do hrnce, přisypeme kmín, sůl a cukr dle chuti a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme najemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně zahustí. Tempeh, cibuli, a celer nakrájíme na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Halušky podáváme se zelím, posypané celerovým " špekem". Myslím, že překvapí i zaryté masožravce...:-)
REKLAMA

Přidat komentář