Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ragou de Fin

Popis receptu: 
recept od otce ze 70. let minulého století, kdy jezdil na školení do DDR:)
Autor: Jiří Fiedler
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Celé kuře (nebo 250g telecího masa), máslo, mouka, bílé víno, cukr, 2 žloutky, kapari, hořčice, 50g žampiónů, sardelová pasta, 2 lžíce strouhanky, pepř bílý, pepř celý, celer, bobkový list, mrkev, kedlubna, citron, sýr (plátky)

Příprava jídla

Celé kuře vařit se solí, celerem, bobkovým listem, celým pepřem, 1 mrkví a 1 kedlubnou. Odkostit po uvaření, pokrájet na kousky. Rozpustit máslo, přidat mouku, vodu (vývar), trochu bílého vína, cukr, 2 žloutky, celé kapari, 50g žampiónů, sardelovou pastu, 2 lžice strouhanky, pepř (bílý), trochu citronu, trochu hořčice. Do této omáčky zamíchat maso, směs dáme do keramických hrníčků. Navrch plátek sýra a nechat zapéct v grilu (troubě). Jako příloha se podávají tousty (bílé), worcherster, kečup, plátek citrónu. Zapíjí se bílým polosuchým vínem.
REKLAMA

Přidat komentář