Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová polévka z arašídového másla

Pro arašídové máslo není nic nemožné: báječné je i horké! Krémové polévce dodá tak vyváženou chuť a jemnost, že se k takto obohacené verzi budete znovu a znovu vracet

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Americká

Ingredience

    • 350 g arašídového másla pokojové teploty + 50 g do základu polévky    3 stonky řapíkatého celeru,  najemno nakrájené
    • 1 velkou cibuli, najemno nakrájenou
    • 50 g hladké mouky
    • 1,25 l kuřecího vývaru
    • 120 ml 12% smetany
    • 1/2 lžičky kořenicí soli (Podravka)
    • 1 lžičku soli (nebo podle chuti)
    • 1/2 lžičky pepře, nejlépe mletého bílého
    • několik kapek citronové šťávy
    • hrst nasekaných arašídů
    • 4 osmažené plátky slaniny (nemusí  být)

Příprava jídla

1. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozpusťte na mírném ohni 50 g arašídového másla. Přidejte cibuli a celer. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste 5–7 minut, dokud zelenina nezesklovatí.

2. Přidejte mouku (tak jako do jíšky), zamíchejte a pomalu, za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar, až vznikne hladká hustá směs. Uveďte ji do varu, pak snižte teplotu a dvacet minut vařte.

3. Nechte polévku trochu vychladnout. Pak ji vlijte do mixéru a dohladka rozmixujte.

4. Do kastrolu, v němž jste připravovali zeleninový základ, dejte 350 g arašídového másla a za stálého míchání k němu přilijte rozmixovanou směs. Míchejte, aby vše bylo krásně hladké a krémové (výborně to jde metličkou).

5. Vmíchejte smetanu, kořenicí i obyčejnou sůl, pepř a citronovou šťávu. Polévku ještě trochu prohřejte, ale už nevařte.

6. Podávejte ozdobené arašídy a/nebo osmaženou slaninou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.84
Obrazek uzivatele
v receptu je uvedeno příliš mnoho arašídového másla, výsledná chuť polévky je příliš intenzivní!

Přidat komentář