Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s cibulí a ořechy

Svěží a pestrý jarní salát, kterému dodávají neodolatelnost obyčejné kvítky pažitky!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 10 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 8 malých šalotek, oloupaných a nakrájených na kolečka
    • mořská sůl
    • černý pepř
    • jablečný ocet
    • 1 římský salát, otrhaný na jednotlivé listy, omytý a osušený
    • 1 salát dubáček, otrhaný na jednotlivé listy, omytý a osušený (běžně jej seženete v supermarketech)
    • 4 velké hrsti omyté a osušené rukoly smíchané s polníčkem
    • 100 g rokfóru
    • 2 hrsti vlašských ořechů, nasucho opražených na pánvi
    • sedmikrásky nebo květy pažitky na ozdobu (nemusí být)

    Na zálivku:

    • extra panenský olivový olej
    • 30 ml zakysané smetany
    • 15 ml červeného vinného octa

Příprava jídla

Šalotku v menší míse zlehka osolte a opepřete, dostatečně zalijte jablečným octem a nechte zhruba deset minut marinovat. Nejlepší je všechno promíchat rukama. Pak ocet slijte, šalotku po částech důkladně ,vyždímejte‘ a osušte. Salátové lístky rozložte na talíř, dejte na ně šalotku, rozdrobený rokfór a navrch ještě horké ořechy. Salát servírujte se zálivkou; jestli chcete, ozdobte ho květy pažitky nebo sedmikráskami.

NĚCO NAVÍC: Na římském salátu je nejlahodnější křupavé a křehké žlutozelené srdíčko. Světlejší barva je způsobena nedostatečným přístupem světla. Někdy se kvůli tomu saláty dokonce svazují. Ale hlavně, římský salát vyniká vysokým obsahem vitaminu C! Pokud jde o rokfór, zkuste ho nenahrazovat nivou – raději si užijte samotného krále modrých plísňových sýrů. Ve Francii nese punc AOC, tedy Appellation d’Origine Contrôlée, který zaručuje, že byl vyroben ze syrového ovčího mléka a zhruba dva měsíce zrál ve vápencových jeskyních v okolí města Roquefort.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní toust

Kořeněné nové brambory s kuřetem

Delikátní carbonara

Jahodové vafle s jogurtem

REKLAMA

Přidat komentář