Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mlecna ryze - najrecept

Popis receptu: 
Vyborna ryza
Autor: Marianna Garbiarova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Pro 4 osoby - l mléka., kousek citronové kůry., 140 g mléčné rýže (kulatozrnné)., 2 vejce., 4 lžíce cukru., lžíce skořice., 4 očištěné jahody.,

Příprava jídla

Mléko nalijeme do hrnce, vsypeme rýži, špetku soli a citrnonovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Rýži za občasného míchání vaříme na nejmírnějším ohni asi 25 minut. Vyjmeme citronovou kůru a do rýžové kaše zamícháme žloutky. Bíllky nalijem do hluboké mísy a ušleháme je ručním šlehačem. Během šlehánípo troškách přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme v malé misce se skořicí. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. Podávamé ozdobené jahodami. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot. ©
REKLAMA

Přidat komentář