Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch.

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočívání: 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Marináda Americká

Ingredience

    • 50 kuřecích křídel
    • 2 lahve piva
    • 350 g melasy
    • 170 g arašídového másla
    • 120 ml citronové šťávy
    • 120 ml worcesterské omáčky
    • 50 g hořčice
    • 1 lžičku soli
    • 2 lžičky drceného chilli

    Na ozdobu:

    • 1 snítku petržele nebo celeru
    • 1–2 citrony, nakrájené na   klínky

     

Příprava jídla

1. Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.

2. Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.

3. Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.

4. Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyborne jidlo !!! A se zbylym arasidovym maslem muzete nalozit nasledovne: Na toastovy chleba namazete arasidove maslo a na to date rozmackany banan. Je to fakt dobry, chutnalo to hlavne Elvisu Preslymu, ktery se ti rad cpal.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.85
Obrazek uzivatele
Ahoj, co je to melasa?

Přidat komentář