
Delikátní carbonara
Máte chuť na rychlé syté jídlo, které má šmrnc? Dopřejte si široké ,potrubí‘ se smetanou, žloutky, slaninou a bylinkami.
Ingredience
- 500 g těstovin rigatoni
- 6 středně velkých cuket
- 1 menší lilek
- 4 velké žloutky
- 100 ml šlehačky, nejlépe 40%
- 2 pořádné hrsti strouhaného parmazánu
- mořská sůl a černý pepř
- olivový olej
- 12 plátků anglické slaniny
- menší svazek tymiánu, ideálně s květy
Příprava jídla
Rigatoni uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu. Než začne voda vřít, nakrájejte si cukety i lilek na stejné, středně velké kousky.
Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.
Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.
Přidat komentář