Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Delikátní carbonara

Máte chuť na rychlé syté jídlo, které má šmrnc? Dopřejte si široké ,potrubí‘ se smetanou, žloutky, slaninou a bylinkami.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin rigatoni
    • 6 středně velkých cuket
    • 1 menší lilek
    • 4 velké žloutky
    • 100 ml šlehačky, nejlépe 40%
    • 2 pořádné hrsti strouhaného parmazánu
    • mořská sůl a černý pepř
    • olivový olej
    • 12 plátků anglické slaniny
    • menší svazek tymiánu, ideálně s květy

Příprava jídla

Rigatoni uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu. Než začne voda vřít, nakrájejte si cukety i lilek na stejné, středně velké kousky.

Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.

Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s cibulí a ořechy

Jarní toust

Kořeněné nové brambory s kuřetem

Jahodové vafle s jogurtem

Přidat komentář