Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sušenky z arašídového másla

Kdo by čekal, že arašídové máslo, tahle krémová podoba podzemnice olejné, může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou pochoutku? Jde to! Vláčné sušenky se vyznačují zcela svébytnou příchutí, jemností a křehkostí.

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
65 (hlasů)
Počet porcí: 30ks sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví Americká

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžičku prášku do pečiva
    • 70 g másla
    • 70 g arašídového másla
    • 110 g krystalového cukru
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 1 vejce

Příprava jídla

1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.

2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.

3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
opravdu vynikajici! pouzila jsem peanut butter s kousky arasidu a pridala do testa hrst rozinek. po susenkach se jen zaprasilo. jsou dost sladke, priste dam min cukru nez je v receptu. ale i tak stoji za to. nam!
Obrazek uzivatele
Dělala jsem je z celozrnné mouky,přidala kousky arašídů a jsou skvělé - přesně ta pravá coockies konzistence - křupavé a uvnitř měkké. Příště o hodně míň cukru, 50g jsem nahradila moukou a pořád jsou sladké až až. Asi záleží na druhu másla.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.86
Obrazek uzivatele
musím říct, že jsou výtečné! akorát mi druhý den trochu ztvrdly, tedy jen jedna, na test... zbytek nevydržel na stole!
Obrazek uzivatele
Susenky zmizely za nekolik hodin ... pouzila jsem jen trtinovy cukr, ale take mensi mnozstvi. Priste vyzkousim s kousky cokolady ... A vubec jsem je nemackala, "rozplacly" se krasne samy. :-) Vrele doporucuji, skvely recept!
Obrazek uzivatele
Sušenky se povedly a měly velký úspěch, přišly mi však dost sladké. Dávala jsem ho celkem o 50g méně, ale příště dám ještě méně.
Obrazek uzivatele
používám místo hladké mouky špaldovou ;)
Obrazek uzivatele
Dnes jsem vyzkoušela. Dle rad zkušených viz. výše, jsem dala jen 150g třtinového cukru a přidala 60% čokoládu 1.balení ( rozdrcené na maličké kostičky) rovnou do těsta. Jsou výborné!
Obrazek uzivatele
Jsou vynikající!!! Pekla jsem je večer na druhý den do práce a musela jsem jít spát, abych je nesnědla :-D Dala jsem celkem 120g cukru a myslím, že je to akorát. Těsto jsem rozdělila a do poloviny jsem přidala kakao, jsou ještě lepší než ty světlé. Kostičky čokolády jsem dala do všech. Už se těším, až je upeču znova. Od této chvíle se arašídové máslo stane základní surovinou v mé domácnosti, abych mohla péci tyto super výborné sušenky :-)

Přidat komentář