
Sušenky z arašídového másla
Kdo by čekal, že arašídové máslo, tahle krémová podoba podzemnice olejné, může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou pochoutku? Jde to! Vláčné sušenky se vyznačují zcela svébytnou příchutí, jemností a křehkostí.
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 30ks sušenek
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 70 g másla
- 70 g arašídového másla
- 110 g krystalového cukru
- 100 g přírodního krupicového cukru
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 vejce
Příprava jídla
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
arsinoe (neověřeno)
19. Únor 2007 09:57
tuttifrutti (neověřeno)
28. Červen 2007 16:56
Alena (neověřeno)
14. Září 2007 17:35
Veronika (neověřeno)
29. Březen 2008 20:39
Jana (neověřeno)
25. Září 2008 22:13
Eva Hrušková
17. Srpen 2009 14:25
Lenka Spačková
15. Březen 2010 21:55
Alexandra Páral
27. Únor 2015 21:32
Ivana Prejzová
8. Březen 2016 07:18