Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové brownies

Brownies jsou tak dobré, že je před sebou musíte pořádně schovat, aby vydržely do druhého dne.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Americká

Ingredience

    • 200 g másla + na vymazání formy
    • 125 g hořké čokolády, nalámané
    • 125 g hladké mouky
    • 220 g krupicového cukru
    • 2 lžíce kakaa holandského typu + na posypání
    • ¼ lžičky prášku do pečiva
    • 4 vajíčka
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nebudete mít lesklou vláčnou hmotu. Stále míchejte.

Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dejte do mísy a promíchejte, přidejte vajíčka i čokoládu a dokonale spojte. Těsto pak přelijte do pravoúhlého pekáčku (nejlépe o rozměrech 20 × 30), vymazaného a vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba čtyřicet až padesát minut.

Vyndejte z trouby i pekáčku a nechte vychladnout na mřížce. Pak nakrájejte na obdélníčky a servírujte posypané moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová pěna

Horké čokoládové hrnečky

Čokoládový dort

Čokoládový fondán

Přidat komentář