
Čokoládové brownies
Brownies jsou tak dobré, že je před sebou musíte pořádně schovat, aby vydržely do druhého dne.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g másla + na vymazání formy
- 125 g hořké čokolády, nalámané
- 125 g hladké mouky
- 220 g krupicového cukru
- 2 lžíce kakaa holandského typu + na posypání
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- moučkový cukr na posypání
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nebudete mít lesklou vláčnou hmotu. Stále míchejte.
Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dejte do mísy a promíchejte, přidejte vajíčka i čokoládu a dokonale spojte. Těsto pak přelijte do pravoúhlého pekáčku (nejlépe o rozměrech 20 × 30), vymazaného a vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba čtyřicet až padesát minut.
Vyndejte z trouby i pekáčku a nechte vychladnout na mřížce. Pak nakrájejte na obdélníčky a servírujte posypané moučkovým cukrem.
Přidat komentář