Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový fondán

Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak vám doma dlouho ležet nebude!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Ostatní

Ingredience

    • 200 g tmavé čokolády, nasekané na kousky
    • 60 g másla + na vymazání formy
    • 100 g třtinového cukru
    • 65 ml šlehačky
    • 20 ml instantní kávy
    • 3 menší vajíčka
    • 2 lžíce prosáté hladké mouky

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká. Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku a spojte, pak přidejte čokoládovou směs a opatrně promíchejte.

Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky. Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.

Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová pěna

Čokoládový dort

Horké čokoládové hrnečky

Čokoládové brownies

REKLAMA

Přidat komentář