
Čokoládový fondán
Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak vám doma dlouho ležet nebude!
Ingredience
- 200 g tmavé čokolády, nasekané na kousky
- 60 g másla + na vymazání formy
- 100 g třtinového cukru
- 65 ml šlehačky
- 20 ml instantní kávy
- 3 menší vajíčka
- 2 lžíce prosáté hladké mouky
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká. Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku a spojte, pak přidejte čokoládovou směs a opatrně promíchejte.
Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky. Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.
Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.
Přidat komentář