Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka s řasou

Pokud k luštěninám přidáte při vaření kousek správné řasy, výrazně zvýšíte své pohodlí po jejich konzumaci.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Namáčení řasy dle potřeby
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje v kvalitě bio nebo másla
    • 1 velká cibule, nakrájená najemno
    • 200 g hnědé čočky, nejlépe bio
    • 1 kousek řasy wakame (asi 12–15 cm)
    • 1–2 lžičky majoránky
    • mořská sůl (popřípadě biobujón)
    • česnek a umeocet podle chuti
    • zelená nať na ozdobení

Příprava jídla

I když se často uvádí, že to není třeba, je dobré čočku na tři až osm hodin namočit. Když poté slijete vodu a na vaření použijete novou, bude čočka snáze stravitelná a zkrátíte dobu varu.

Na oleji poduste cibuli, přihoďte čočku a společně opékejte. Přilijte litr horké vody, přidejte opláchnutou řasu a pod pokličkou zvolna vařte, aby čočka změkla. Trvá to asi dvacet minut.Pak polévku osolte.

Okapanou řasu a asi polovinu čočky s troškou polévky umixujte na hladký krém. Vraťte do hrnce – a máte polévku zahuštěnou. (Řasa zlepší stravitelnost čočky, na chuti se to však nijak neprojeví.) Podle potřeby dochuťte majoránkou, česnekem a umeoctem. Můžete ozdobit zelenou natí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

Salát z bílé ředkve s wakame

Přidat komentář