Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Popis receptu: 
krevety ala katka
Autor: Klára Urbánková
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    16 obřích krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá feferonka, 2 snítky rozmarýnu, 1/2 svazku tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, 1 konz. loupaných rajčat (800 g), sůl, pepř Můžeme použít i čer­stvá rajčata.

Příprava jídla

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou kategorie: mořští živočichové recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 20 minut Ingredience: na osobu asi 270 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 9 g sacharidů 16 obřích krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá feferonka, 2 snítky rozmarýnu, 1/2 svazku tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, 1 konz. loupaných rajčat (800 g), sůl, pepř Můžeme použít i čer­stvá rajčata. Příprava: 1. Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple. 3. Rajčata necháme na sítu okapat a potom je na­hrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou. Původní kuchyní tohoto receptu je Portugalsko Autorem receptu je pepicek Číslo receptu je 6370 Recept byl zobrazen 10125x
REKLAMA

Přidat komentář