Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s drůbežím masem

S pečivem máte vydatný, a přitom lehký oběd nebo večeři...

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Vaření 0:35
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíci oleje, nejlépe olivového
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou na klínky
    • 1 červenou papriku, nakrájenou na úzké proužky
    • 2 lžičky mletého koriandru
    • 1/2 lžičky drcených chilli papriček
    • 3 lžíce rýže, nejlépe dlouhozrnné (můžete použít zbylou uvařenou)
    • 1,5 l drůbežího vývaru
    • 250 g zbylého kuřecího nebo krůtího masa, nakrájeného na drobno
    • 300 g sterilovaných luštěnin (bílé fazole nebo cizrna), scezených   a opláchnutých
    • hrst zelené petrželky nebo koriandru, jemně nasekané
    • sůl, případně pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Osmažte cibuli
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a za občasného promíchání na něm pět minut smažte klínky cibule.

2. Uvařte polévku
K cibuli v hrnci přidejte proužky papriky, koriandr, chilli papričky a rýži (pokud vám zbyla už uvařená, přidejte ji až do hotové polévky) a asi minutu promíchávejte. Zalijte horkým vývarem, vsypte drůbeží maso a luštěniny, osolte a případně opepřete. Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu. Pak nechte 8–10 minut probublávat mírnějším varem, až zelenina a rýže krásně změknou. Posypte petrželkou či nasekaným koriandrem, podle chuti dosolte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.8

Přidat komentář