Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuřecí játra Stroganov

Popis receptu: 
Neobvyklá úprava kuřecích jater.
Autor: Věra Růžičková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g odblaněných kuřecích jater 2 cibule 250 g žampiónů 1 lžíce dijonské hořčice 3 lžíce kysané smetany 3 stroužky česneku 1 lžíce hladké mouky 500 ml drůbežího vývaru olej oregano

Příprava jídla

Kuřecí játra vložíme do studené vody, přivedem k varu a 5 minut povaříme. Necháme je chvíli chladnout a poté slijeme a nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji cca 5 minut opékáme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené žampiony a rozdrcený česnek a společně opékáme dalších 5 minut. Přidáme oregano. Žampiony zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalejeme vývarem. Povaříme asi 7 minut, zmírníme teplotu a přidáme kysanou smetanu a hořčici. Přidáme na proužky nakrájená játra a krátce povaříme. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
REKLAMA

Přidat komentář