Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní závitky z rýžových placiček

Čerstvé a domácí vám budou chutnat ještě víc než ty z čínského bistra!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Smažení 0:05
Zelenina Čínská

Ingredience

    • 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky
    • 1 lžíce vývaru
    • 1 lžička krupicového přírodního cukru
    • arašídový olej na osmahnutí zeleniny a hluboké smažení závitků
    • několik sušených, předem namočených hub (čínské nebo šitake), jemně pokrájených
    • ½ červené, zelené a žluté papriky, pokrájené na kostičky
    • 1 mrkev, nastrouhaná
    • 4 menší placky z rýžového těsta, krátce namočené do teplé vody
    • 1 vejce, lehce ušlehané
    • 2 hrsti klíčků, propláchnutých a osušených
    • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby a zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.

Okraje zvláčnělých rýžových placiček potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.

Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podávejte s různými omáčkami k namáčení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář