
Jarní závitky z rýžových placiček
Čerstvé a domácí vám budou chutnat ještě víc než ty z čínského bistra!
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky
- 1 lžíce vývaru
- 1 lžička krupicového přírodního cukru
- arašídový olej na osmahnutí zeleniny a hluboké smažení závitků
- několik sušených, předem namočených hub (čínské nebo šitake), jemně pokrájených
- ½ červené, zelené a žluté papriky, pokrájené na kostičky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 4 menší placky z rýžového těsta, krátce namočené do teplé vody
- 1 vejce, lehce ušlehané
- 2 hrsti klíčků, propláchnutých a osušených
- sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Příprava jídla
V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby a zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.
Okraje zvláčnělých rýžových placiček potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.
Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podávejte s různými omáčkami k namáčení.
Přidat komentář