Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninový závin

Zvládne i začátečník. Vegetariáni jen vynechají šunku.

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 540 g zbylých vařených nebo pečených brambor
    • 1 jemně nakrájený velký pórek
    • 3 lžíce křenové omáčky
    • 7 lžic zakysané smetany
    • 130 g šunky nebo vařeného uzeného,  nakrájené na drobné kousky
    • špetku sušeného tymiánu
    • sůl a pepř na dochucení
    • 500 g listového těsta
    • 1 lžíci mléka na potření závinu

Příprava jídla

1. Brambory nakrájejte co nejúhledněji. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V hrnci do vařící vody vsyp­te pórek a tři minuty povařte; pak slijte přes cedník a propláchněte studenou vodou. Ve velké míse promíchejte brambory, pórek, křenovou omáčku, zakysanou smetanu, šunku, tymián, opepřete a osolte.

2. Rozválejte těsto
Těsto rozválené do tvaru obdélníka položte na plech. Po delší straně ponechte centimetrový okraj a po délce naneste náplň tak, aby dosahovala do poloviny plátu. Vnitřní okraje těsta potřete mlékem, volnou polovinu přeložte přes náplň a při krajích dobře přitiskněte – nejlépe plochou stranou vidličky. Na povrchu utvořte několik asi šesticentimetrových zářezů.

3. Upečte závin
Zbylým mlékem potřete povrch těsta a závin pečte asi půl hodiny (dozlatova). Nechte ho několik minut odpočinout, pak závin nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.10

Přidat komentář