Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tofu se zeleninou

Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Čínská

Ingredience

    • 150 g tofu (například česnekového)
    • 100 g čínského zelí
    • 1 zelená paprika
    • 2 mrkve
    • 100 g žampionů
    • 100 g čínských hub nebo šitake, předem namočených
    • 5 lžic rostlinného oleje (sójový, arašídový)
    • 3 stroužky česneku, oloupané a pokrájené
    • 2 lžičky maizeny
    • 100 g klíčků
    • 4 lžíce přírodního krupicového cukru
    • sůl a pepř na dochucení
    • sezamový olej na zakapání

Příprava jídla

1 Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.

2 V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.

3 Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty se spoustou zeleniny

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář