Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře tandúri

Vydejte se s námi na kořeněný kulinární výlet do Indie!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 3 hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Kuře Indická

Ingredience

    • 4 kuřecí čtvrtky
    • 1 lžíce pálivé papriky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl na dochucení
    • máslo na potírání rozmíchané s ½ lžičky garam masala

    Na marinádu:

    • 200 g bílého jogurtu
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaného
    • 4 stroužky česneku
    • 1 lžička pálivé papriky
    • sůl na dochucení
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • ½ lžičky koření garam masala
    • 2 lžíce rostlinného oleje

    K podávání:

    • chlebové placky, cibule a skrojky citronu

Příprava jídla

Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy. Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky. Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.

Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem. Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.

Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut. Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář