Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karotková polévka

Pikantní thajská polévka zahřeje i ochladí.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Thajská

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 1 středně velká bílá cibule, pokrájená na tenké plátky
    • 2 velké stroužky česneku, nasekané
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nakrájený
    • 750 g karotky, očištěné a pokrájené na tenká kolečka
    • 1 l drůbežího vývaru
    • sůl a chilli koření na dochucení
    • hrst čerstvých lístků koriandru k podávání

Příprava jídla

Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte cibuli, česnek, zázvor a karotku. Za častého promíchávání asi čtyři minuty smažte. Zalijte většinou vývaru (když použijete zeleninový, získáte vegetariánskou verzi), přikryjte a na mírném plameni povařte asi 25 minut. Pak rozmixujte, případně propasírujte, aby byla polévka zcela hladká. Vešlehejte zbylý vývar, ochuťte a podávejte posypané koriandrem. V horku můžete polévku servírovat i vychlazenou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Smažené banány

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept dělám podobně, jen místo oleje používám máslo a vynechám cibulku. Polévka má pak jemnější máslovou chuť.

Přidat komentář