
Smažené banány
Rafinovaně jednoduchý thajský dezert podávejte stylově s hůlkami.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- rostlinný olej na hluboké smažení
- 4 zralé banány, nejlépe malé baby banány, oloupané
- trocha medu nebo karamelu na zakápnutí
- 120 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce přírodního cukru
- ¼ lžičky soli
- 25 g strouhaného kokosu + na poprášení
- 2 lžíce sezamových semínek
Na těstíčko:
Příprava jídla
Přísady na těstíčko promíchejte s 350 ml vlažné vody. Ve vhodné nádobě rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Větší banány krájejte na kousky, menší jen rozkrojte. Namáčejte je v těstíčku a smažte dozlatova, měly by stačit tři až čtyři minuty. Nechte okapat přebytečný olej a podávejte, podle chuti poprášené kokosem, zakápnuté medem nebo karamelem.
Přidat komentář