
Rychlé kari
Jídlo z jednoho hrnce. Nezapomeňte na jogurt – dodá správnou chuť a zjemní ostrost koření.
Vydání: 2005/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule, nakrájené na jemno
- 500 g kořenové petržele, pastináku nebo tuřínu (případně zeleninovou směs), nakrájené na kousky
- 5 lžic ostré kořenicí pasty
- 400g konzervovaných loupaných krájených rajčat
- 500 g upečeného drůbežího nebo vepřového masa, nakrájeného na kostky
- 150 g přírodního jogurtu
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Rozpalte olej ve velkém hrnci a za stálého míchání na něm deset minut smažte cibuli. Vsypte kořenovou zeleninu a dobře promíchejte.
2. Přidejte rajčata a kořenicí pastu, osolte a promíchejte. Zalijte hrnkem vody, promíchejte a na mírném ohni za občasného promíchání vařte patnáct až dvacet minut.
3. Vsypte maso, přikryjte a ještě pět minut na mírném ohni poduste, aby se maso prohřálo. Sejměte z ohně a přidejte jogurt. Podávejte s rýží.
2. Přidejte rajčata a kořenicí pastu, osolte a promíchejte. Zalijte hrnkem vody, promíchejte a na mírném ohni za občasného promíchání vařte patnáct až dvacet minut.
3. Vsypte maso, přikryjte a ještě pět minut na mírném ohni poduste, aby se maso prohřálo. Sejměte z ohně a přidejte jogurt. Podávejte s rýží.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:52