Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perník podle tety Mileny

„Teta Milena, od níž máme recept, peče perník ze žitné mouky, já z hladké a celozrnné. Je voňavý, vláčný a nadýchaný, prostě dezert snů!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Eva Dvořáková.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
101 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 20 řezů
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • 3 hrnky mouky (pšeničné celozrnné a hladké 50 : 50) + 1 prášek do pečiva
    • 250 ml mléka (popřípadě o něco víc)
    • 1 hrnek oleje + 2 vejce
    • 3 lžíce medu + 3 lžíce melasy
    • 1 malá sklenice povidel či zavařeniny
    • mletá skořice, mletý badyán a hřebíček nebo koření do perníku
    • vlašské ořechy/mandle, pomerančová kůra, zavařená dýně, rozinky v rumu, povařené sušené hrušky atp.

    K podávání:

    • smetana ke šlehání a cukr (nemusí být)
    • omáčka svařená z cukru, mražených či čerstvých švestek a brandy

Příprava jídla

Všechny suroviny na těsto smíchejte a vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou či kokosem. Pečte při 160 °C asi 50–60 minut. Perník by měl mít lepivou a vlhkou konzistenci, čím vlhčí a lepivější, tím lepší!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

Plněný perník

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Perníčky

REKLAMA

Přidat komentář