Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky s ovocem

Rychlá a dobrá večeře za pár korun a dvacet minut
Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 300 g hotových masových kuliček (dobré jsou mražené z IKEA; chlazené prodává například Billa pod značkou Chef Menú, 250 g zhruba za 40 Kč)
    • 3 lžíce cibulové zavařeniny nebo cibulového čatní (Caramelised Red Onion Chutney prodává Marks & Spencer, 325 g za 89 Kč, nebo viz něco navíc)
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 2 červená jablka, zbavená jádřince a nakrájená na dílky

Příprava jídla

Na nepřilnavé pánvi zprudka opečte kuličky dohněda, asi dvě minuty. Vmíchejte zavařeninu, vývar a jablka. Povařte čtvrt hodiny, aby se vše uvařilo a omáčka zhoustla. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.

NĚCO NAVÍC: Půl kilogramu cibule nakrájejte na kolečka a na 3 lžících oleje duste se lžičkou soli a lžící cukru. Asi za 15 až 20 minut se šťáva odpaří. Okořeňte, případně dosolte a přidejte lžíci dvě octa. V uzavřené nádobě vydrží v chladu až 14 dní.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaná jablka

Přidat komentář