Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Crème brûlée s brandy a ovocem

Když krém s lahodnou krustičkou doplníte fíky (mohou být i čerstvé) nebo datlemi svařenými s brandy, získá jeho dokonalost další rozměr.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 3 hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Francouzská

Ingredience

    • 65 ml brandy
    • ¼ hrnku nasekaných fíků nebo datlí
    • 250 ml 12% smetany
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 4 žloutky
    • 70 g + 8 lžiček co nejjemnějšího cukru krupice

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Brandy a datle ohřejte v rendlíku na mírném ohni, minutu povařte a dejte stranou. Všechnu smetanu vlijte do jiného rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte smetanou a prošlehejte.

Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Ovocnou směsí vyplňte dno čtyř ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 175 ml a přelijte pudinkem. Upečte stejným způsobem jako v receptu výše.

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní vanilkový crème brûlée

Čokoládový crème brûlée

Kávový crème brûlée

Skořicový crème brûlée

Dezerty z francouzských kaváren

Jak na perfektní crème brûlée?

Krémové dezerty

Přidat komentář