Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová polévka s parmazánem

Hotová za pár minut!

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání a vaření: 20 minut
P
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 pórek
    • 4–5 lžic olivového oleje
    • 1 brambora, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
    • 0,85–1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 3 kostky (z balení po 4) mražených špenátových listů Bonduelle
    • sůl a pepř
    • 1 kelímek smetany na vaření, pokojové teploty
    • 5 lžic parmazánu + na posypání

Příprava jídla

Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte. Bílou část podélně rozkrojte a poté nasekejte na půlkolečka, totéž postupně udělejte i se zelenou natí.

V širším hlubším hrnci rozpalte olivový olej, vsypte pórek a opečte ho doměkka, zhruba pět minut. Přidejte bramboru a smažte dalších pět minut. Vlijte 850 ml kuřecího vývaru a vařte deset minut. Pak přihoďte špenátové kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.

Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Zdá-li se vám polévka příliš hustá, zřeďte ji zbylým vývarem.

Před podáváním vmíchejte parmazán a ještě jím jednotlivé porce posypte. Pozor – rychle se rozpouští!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu z jednoho stolu

Mačkané brambory z plechu

Balzamikové kuře

Salát s řeřichou

Pěkně ostré špagety

Prošívaná deka

REKLAMA

Přidat komentář