Skvělá večeře k televizi
Suroviny
žampiony
2
ks
velké, lze nahradit jinými houbami
olivový olej
2
PL
anglická slanina
2
plátky
lze vynechat
pórek
1
ks
střední, najemno
krůta
200
g
zbytky pečeného masa
krémový sýr
200
g
lze nahradit lučinou
pomazánkové máslo
200
g
majonéza
2
PL
sůl
pepř
lze vynechat
lze vynechat
malý kulatý bochník
Postup
1
Houby nakrájejte na silné plátky, slaninu a očištěný pórek na jemné proužky. Opečte na oleji, až je slanina křupavá.
2
Maso nakrájejte nebo nasekejte na drobné kousky a dejte do mísy. Směs z pánve vyjměte děrovanou naběračkou, aby nebyla příliš olejnatá, a přidejte k masu.
3
Spojte s pomazánkovým máslem a lučinou, majonézou, osolte a opepřete, případně okořeňte podle chuti (česnekem či paprikou).
4
Chlebu odřízněte vršek – získáte tak pokličku – a vnitřek vydlabejte. Dutinu naplňte směsí, zabalte ho do alobalu a nechte v chladu, zatížený třeba kastrolem, aby se trochu slisoval. Podávejte při pokojové teplotě, nakrájený na řezy, nejlépe s lehkým zeleným salátem.
Komentáře