
Salát s řeřichou
Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám.
Vydání: 2008/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 římský salát
- 1 balíček polníčku
- 1 hrnek jarní řeřichy
- 1 okurka, oloupaná a nakrájená na půlkolečka
- ½ hrnku mátových lístků
- 4 jarní cibulky, nasekané
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce dijonské hořčice
- 180 ml olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- mořská sůl a černý pepř
Na mátový dresink:
Příprava jídla
Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.
Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.
Přidat komentář